Mardrömsdagen đŸ˜¶

Jag vet att det Àr ett tag sen jag skrev nu, det har varit vÀldigt upp och ner med mig och som ni vet sÄ har jag det sÄ i perioder.

Min rygg har varit Ät helvete det sista, vÀrre Àn vanligt dÄ vill sÀga. I förrgÄr kvÀll var smÀrtan sÄ illa sÄ det satte sig pÄ blÄsan. Jag var pÄ toaletten och trodde att jag hade tömt mig men efter nÄgra timmar hade jag sÄ jÀvla ont i magen sÄ maken tvingade in mig till akuten.

Tur var vÀl det.

2100ml (!) hade jag i blÄsan som dom tappade mig pÄ. Eftersom jag har sÄn sjukhusskrÀck och inte ville bli inlagd fick jag Äka hem med kateter och var tvungen att lova att komma in igÄr morse igen.

Blev inte mycket sömn den natten, i princip ingen alls om jag ska vara Àrlig. Strax efter 9 igÄr morse var vi tillbaka pÄ akuten och blev skickade till ortopeden. Mina reflexer i vÀnsterbenet funkar inte alls men som jag sa till lÀkaren sÄ Àr det inget nytt nÀr jag har sÄ ont.

Knipreflexerna i Àndan var bra och jag har fortfarande kÀnsel bÄde i frÀmre och bakre nedre regionerna.

Dom ville egentligen lĂ€gga in mig men med tanke pĂ„ min sjukhusskrĂ€ck sĂ„ fick jag Ă„ka hem igen med ordern att jag mĂ„ste ha katetern minst 10 dagar, helst 14-20 đŸ€ą

Det Àr ju inte första gÄngen jag fÄr problem med blÄsan för att allt lÄser sig pga smÀrtan i ryggen och det Àr vÀl i detta lÀget jÀvligt tur för mig.

Eftersom jag haft dessa problem sÄ mÄnga ggr sÄ Àr min blÄsa vÀldigt elastisk efter alla uttöjningar och det Àr enbart det som gör sÄ min blÄsa inte sprÀngdes med tanke pÄ mÀngden urin i blÄsan.

Hade blÄsan sprÀngts sÄ hade jag kunnat dö.

Fick iallafall ÄtervÀnda hem igÄr och det blev inte mycket gjort hemma. Jag har ont av katetern i sig, ont av kramperna och smÀrtan i ryggen och fÄr Ängest av smÀrtan sÄ jag kÀnner mig vÀldigt ynklig trots att jag försöker.

Idag vÀckte min Àlskade man mig med frukost pÄ sÀngen. Kaffe och valnötsbröd. Vi lÄg och kollade pÄ serier och mös men plötsligt kÀnde jag mig trots katetern kissnödig och det trÀngde i underlivet pÄ mig.

45min innan jag skulle infinna mig i tingsrÀtten för att vittna fick jag akut tas in pÄ VC dÄ det var stopp i katetern. NÀr jag vÀl kom in sÄ var det liite blod som levrat sig och satt stopp i katetern och nÀr det slÀppte rann det ner igen, sköterskan kopplade pÄ en ny kateterpÄse och vi skyndade oss in till stan och tingsrÀtten.

NÀr vi kom dit fick vi gÄ igenom visitationsbÄgarna sen visades vi in i medhörningsrummet dÀr jag skulle vittna.

Kl 14 skulle jag lÀgga mitt vittnesmÄl men allt var försenat sÄ först strax efter 15 tÀndes tv:n o kameran upp inne i det lilla rummet och mitt vittnesmÄl togs.

Jag var nervös, hade ont som fan och ville bara hem och lÀgga mig..

Det gick rÀtt fort nÀr allt vÀl började och nÀr vi skulle resa oss upp och gÄ dÀrifrÄn började nÀsta mardröm.

KateterpÄsen hade lÀckt! Dom hade satt pÄ en otÀt pÄse sÄ den hade lÀckt genom mina byxor och ut pÄ tygsitsen pÄ stolen jag satt pÄ.

Jag började seriöst grĂ„ta och jag skĂ€mdes sĂ„ jĂ€vla mycket 😭 In pĂ„ toaletten dĂ€r vi fick försöka fixa sĂ„ mycket som gick och linda papper runt slangen dĂ€r det lĂ€ckte sen fick jag gĂ„ och klĂ€mma Ă„t det tills vi Ă€ntligen kom hem.

Av med klĂ€derna och direkt in i duschen. KĂ€nde mig sĂ„ jĂ€vla förnedrad, Ă€cklig och ledsen pĂ„ en gĂ„ng. Ångesten blev vĂ€rre och jag bara skakade.. Samtidigt blev smĂ€rtan vĂ€rre eftersom jag spĂ€nde mig sĂ„ av Ă„ngesten.

NÀr jag duschat och bytt om tog M med mig till bilen och körde till havet, det stÀlle han vet brukar lugna mig och lÀtta min Ängest. Vi fotade lite i solnedgÄngen, andades havsluft och bara stod o kramades en stund.

Min Àlskade make vet verkligen hur han ska fÄ mig att komma ner lite i all stress och Ängest.

Jag Àr fortfarande ledsen, har skitont och Ängest över det som hÀnde och denna dagen överlag men jag har lugnat ner mig och ligger nu i vÄr varma dubbelsÀng i vÄrat hem.

Snart ska vi Ă€ta lite sen ska jag tillbringa resten av kvĂ€llen i min Ă€lsklings trygga varma famn i vĂ„ran sköna sĂ€ng ❀